autoverzekering

autoverzekering

Als ik een autoverzekering afsluit via jullie , ben ik direct verzekerd ?
Ja aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen. Als dit zo is, dan is de auto per direct verzekerd. Op het moment dat je verzekering definitief door de verzekeraar is geaccepteerd, wordt de voorlopige dekking omgezet naar definitieve dekking.

Als wij je geen voorlopige dekking kunnen verlenen, ben je niet direct verzekerd. Je dient in dat geval te wachten op ons definitieve bericht van acceptatie. Dit bericht ontvang je doorgaans binnen enkele uren via e-mail.

Het is ook mogelijk dat je aanvraag (alsnog) door de verzekeraar wordt afgewezen. De eventuele voorlopige dekking wordt in dat geval per direct beëindigd. Je ontvangt hierover via e-mail en per post een bevestiging.

autoverzekeringen

Veel autoverzekeraars hebben als voorwaarde dat je in het bezit bent van een ( Nederlands ) rijbewijs.
Wij helpen je bij het zoeken naar een autoverzekeraar die jouw situatie accepteert.

Je kunt via ons online goedkope autoverzekeringen berekening maken en een aanvraag indienen, wij nemen dan contact met je op.

Premie autoverzekering

De premie van je autoverzekering is afhankelijk van het soort motorrijtuig, de wijze van gebruik en de regio.

Bij personenauto’s is het gewicht of de (oorspronkelijke) cataloguswaarde een premiefactor.
Bij vrachtauto’s meestal het gewicht; bij autobussen het aantal passagiersplaatsen en bij motorrijwielen en scooters de cilinderinhoud.

De regio waarin de regelmatige bestuurder woonachtig is, kan leiden tot een toeslag of korting. Schadevrij rijden leidt via een bonus-malusstelsel tot no-claimkorting, die – bij personenauto’s – kan oplopen tot 80%.

Voor gekentekende motorrijtuigen vindt centrale registratie van de verzekering plaats bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Voor niet gekentekende motorrijtuigen wordt altijd een verzekeringsbewijs afgegeven.

De verzekering geeft automatisch dekking in verreweg de meeste Europeesche landen volgens de daar geldende wettelijke verplichtingen. (Zelfs als geen groene kaart is afgegeven.)

Buitenlands rijbewijs

Als u zich in Nederland vestigt, kunt u nog een bepaalde periode gebruik blijven maken van uw buitenlands rijbewijs. De periode is afhankelijk van het land waar u het rijbewijs heeft gehaald. Ná het verstrijken van deze ‘overgangsperiode’ moet u een Nederlands rijbewijs hebben.

De regels zijn als volgt:

Als u een rijbewijs heeft dat is afgegeven in een van de landen van de Europese Unie of in IJsland, Liechtenstein, Noorwegen (EU/EER) of Zwitserland, dan kunt u hier nog normaliter tot 10 jaar na afgifte van het buitenlandse rijbewijs mee blijven rijden.

Indien uw rijbewijs al ouder is dan 9 jaar, dan mag u in ieder geval nog een jaar blijven rijden met uw rijbewijs (gerekend vanaf de datum van inschrijving in een Nederlandse gemeente) Voorwaarde is wel dat het rijbewijs nog geldig moet zijn.

Neem voor meer informatie contact op met de RDW.